Het MSCNN kreeg 100.000 euro voor het onderzoek ‘Hoe ontstaat MS?’ Maar wat houdt dat onderzoek nu in? Dat lees je de komende maanden in het blog van het MSCNN
Wat gebeurt er nu eigenlijk met het opgebrachte geld, voor onderzoeken?
Onze gedachte is simpel: samen komen we in beweging en alles wat we doen staat in het teken van het bereiken van ons einddoel: een MS-vrije wereld.
En hoe komen we daar? Door onderzoeken mogelijk te maken en onderzoeken kosten nu eenmaal geld, veel geld.
Door onze deelnames aan de eerdere edities van ArenA MoveS en Klimmen tegen MS, hebben we al veel geld binnengehaald.
Met deze opbrengsten wordt onder andere dit onderzoek van het MSCNN mogelijk gemaakt. Dit is overigens gekozen door alle deelnemers van eerder genoemde evenementen. Inmiddels hebben we goede contacten in het MSCNN, en we hebben besproken dat het voor beide partijen goed zou zijn om te laten zien wat we doen.
Vorig jaar juli ontving het MS Centrum Noord Nederland de Out-of-the-Box Grant met het onderzoeksvoorstel getiteld ‘Hoe ontstaat MS?’.
Dit onderzoeksplan beschrijft een strategie om de allereerste veranderingen die optreden bij MS in kaart te brengen, om zo achter de oorzaak/oorzaken van MS te komen. Deze uitkomsten kunnen weer worden gebruikt bij de zoektocht naar betere behandelmethoden voor MS. De Out-of-the-Box Grant is een samenwerking tussen MoveS en de Stichting MS Research en de uitreiking van deze prijs vindt jaarlijks plaats tijdens het ArenA MoveS evenement. Het MSCNN kreeg met dit onderzoeksvoorstel 100.000 Euro, geld dat door MoveS bijeengebracht is d.m.v. sponsoracties en evenementen.
Maar hoe gaat het verder na zo’n prijs?
Ondertussen is het maart 2019 en zijn vanuit een grote hoeveelheid sollicitatiebrieven 3 promovendi geselecteerd, die zijn aangesteld op een programma subsidie van de Stichting MS Research. Alle drie zijn ze op 1 februari begonnen, maar waarmee zijn ze eigenlijk begonnen? En wat is dat eigenlijk, zo’n promotie traject? Hoe ziet hun dag er uit en wat motiveert ze om onderzoek te doen aan MS?
Het komende jaar gaan deze 3 promovendi maandelijks op de Grunn MoveS site een blog bijhouden en in dit persoonlijke dagboek delen ze met de lezer hun belevenissen tijdens hun promotie traject. Het leerproces, de onzekerheden, de succesvolle experimenten, maar ook de tegenslagen.
Want, het doen van wetenschappelijk onderzoek is te vergelijken met het beklimmen van de Mont Ventoux en één van de onmisbare eigenschappen voor een promovendus is doorzettingsvermogen!
Maak kennis met Jody de Jong, Marion Wijering en Wendy Oost (van links naar rechts), 3 MS-promovendi van het MSCNN.
Reactie plaatsen
Reacties